Pappadums maken:

PAPPADUMS:

We beginnen onze ervaringen te delen met iets heel simpels, maar lekker “Pappadums”.

Pappadums kan je kopen in een pakje en dan in een diepe pan met olie bakken, of zelf maken. Het hele proces duurt maar een paar seconden en je hoeft ze daarom ook niet op voorhand te maken.

Bereidingswijze:

Doe een bodem zonnebloemolie (andere kan ook) van 0.5 cm in een diepe pan. Warm de zonnebloemolie tot ze heet is. Laat de Pappadums er één per één voorzichtig inglijden en bakken. Let op: laat ze niet bruin worden, dan verliezen ze veel van hun smaak, de randjes mogen lichtjes verkleuren.


Pappadums worden geserveerderd met een sausje of Chutney, maar ze zijn even lekker zonder. De Chutneys zijn heel uiteenlopend, maar daar later meer over. Wil je een recept om zelf Pappadums te maken kijk hier even.

2 Responses to Pappadums maken:

  1. [...] chutney is uitermate geschikt voor bij Pappadums. Je kan hem maanden bewaren in een afgesloten pot, liefst koel of in de koelkast. [...]

  2. [...] van smaak en aanbevolen bij Tandoori gerechten, maar ook deze gebruiken we meestal als dipsaus bij Pappadums. Ook heerlijk verfrissend tijdens deze warme zomerdagen. Probeer ook de Verse Koriander chutney en [...]

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree