Courgette Curry

Recent maakten we deze lekker Courgette Curry. Samen met een lekker stukje schaapsvlees en wat rijst.

Bereidingstijd:

40 minuten

>
    Ingrediënten: 2 personen

  • halve courgette
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • stukje gember
  • 1 kleine chilipeper
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 kop water (met bouillonblokje)
  • 1 potje yoghurt (25 cl)
  • zout
  • verse koriander

Werkwijze

Begin met wat arachideolie warm te maken in de pan en de koffielepel komijnzaadjes erin te bakken. Na een 30-tal seconden voeg je er het laurierblad, chilipeper, geraspte gember, gesneden ui en de 2 teentjes look aan toe. Laat dit alles kort bakken (2 min maximum) en voeg dan de poederkruiden toe, kurkuma en currypoeder.

Roer dit even door elkaar en voeg de gesneden tomaat toe, samen met een koffietas water met bouillonblokje. Heb je verse bouillon dan gebruik je natuurlijk die. Laat alles rustig indikken gedurende een 5-tal minuten.

Als laatste voeg je de courgetteblokjes aan toe. Deze hebben we even op een grillpan geroosterd en afgewerkt met wat zout.

Opdienen doe je wanneer de courgette zacht is, afwerken kan met wat gesnipperde verse koriander.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree