Scampi’s met amandelen en kokosnoot

Hier is een probeersel, waarvan we toch wel tevreden waren. Let op de aantallen zijn voor 2 personen, wanneer je nog andere schotels erbij serveert. Als enige schotel zou ik alles maal 2.5 doen.

Bereidingstijd:

30 minuten

</td>

Ingrediënten: 2 personen

voor de scampi’s

voor de currysaus

  • arachideolie en een eetlepel ghee
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 koffielepel komijn (gemalen)
  • 1/2 koffielepel koriander (gemalen)
  • snuifje chilipeper (alles meer dan 1/8 koffielepel maakt het extreem pittig)
  • 1/4 koffielepel kurkuma
  • 1/2 ui fijngesnipperd
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • handvol vers geroosterde amandelschilfers

Werkwijze:

Begin met de scampi’s te bakken, zoals in dit recept, snelle scampi. Zet deze opzij als ze klaar zijn. Zorg ervoor dat ze zeker niet te ver gebakken zijn, anders heb je rubber ipv scampi.

Voor de saus start je met olie en ghee in de pan. Laat de kruidnagels even in de olie sudderen en voeg dan de gemalen komijn, koriander, kurkuma en chilipeper toe. Bak nu de gesnipperde ui bruin in het kruidenmengsel, doe er de tomatenpuree en de kokosmelk bij. Voor de kokosmelk zoek je best naar een dikke soort ( bij Delhaize en Colruyt kan je die vinden). Roer alles door elkaar en laat kort inkoken. Gooi er op het einde de scampi’s even in om ze op te warmen.

Ondertussen kan de amandelschilfers roosteren. Serveer alles in een potje, met de schilfers erbovenop.

Tags: , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree