Aardappel tomaat soep

Het wordt stilaan kouder en dan gaat een kop stevige soep er steeds in. Hoewel de Indiërs, voor zover ik weet, niet bekend staan om hun soepen, hebben we er toch eentje gemaakt. Het is een hele simpele soep met een pittige nasmaak.

Bereidingstijd:

55 minuten

  Ingrediënten: 4 personen

 • 3 normale aardappelen
 • scheut olie
 • klein potje tomatenpuree of 1 grote eetlepel tomatenpuree
 • 1/2 koffielepel komijnzaadjes
 • snuifje asafetida
 • 1 koffielepel zout
 • snuifje chilipeper (alles meer dan 1/8 koffielepel maakt het extreem pittig)
 • 1/4 koffielepel kurkuma
 • 600 ml water
 • handvol vers gesnipperde koriander/peterselie

Werkwijze:

Doe een stevige scheut olie in je soeppan, voeg de komijnzaadjes en de asafetida eraan toe en laat even heel kort bakken. Wanneer alles begint te knisperen voeg je de geschilde aardappelen, tomatenpuree, zout, chilipeper en kurkuma aan toe. Laat dit alles een minuut of 2 doorkoken,

blijven roeren. Voeg als laatste het water toe en laat alles gedurende een 40-tal minuten sudderen.

Als de aardappelen zacht zijn dan zet je maar de mixer erin tot je een gladde soep krijgt. Hou je meer van brokjes in de soep dan gebruik je een aardappelstamper. Serveer met wat koriander/peterselie en eventueel wat croutons.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree