Snelle Scampi met Koriander

Deze scampi’s kan je op verschillende manieren serveren. Wij serveren dit gerecht als aperitiefhapje met een verse muntchutney, of als hoofdmaaltijd met een rijstschotel en een currysaus. Verder zijn ze ook lekker koud op een zwoele zomeravond. Tal van mogelijkheden dus en ze zijn nog eens klaar in 10 min.

Bereidingstijd:

10-15 minuten

    Ingrediënten: 2 personen (aperitiefhapje)

  • 8 scampi’s, ontmanteld en tot halfweg doorgesneden
  • Ghee of arachideolie
  • 2 teentjes knoflook (superfijn gesneden of gebruik een lookpers)
  • snuifje zout
  • paar draaien van de pepermolen
  • 1 koffielepel currypoeder (wij gebruiken madras curry)
  • handvol vers gesnipperde koriander

Werkwijze:

Ontmantel de scampi’s, maar laat de staart zitten. Snij de scampi tot halfweg doormidden en haal het darmkanaal er uit. Warm in een pan wat Ghee of arachideolie en laat de fijngesneden look erin glazig worden. Voeg de scampi’s toe laat ze even bakken. Strooi nu het currypoeder, zout en peper erover. Tip: maak 1 scampi extra zo kan je proeven of ze goed zijn :) . Wanneer de scampi’s bijna klaar zijn kan je de verse koriander toevoegen en nog 1 min laten meebakken. Dit hele proces mag maximaal 5 minuten duren.

Serveer onmiddellijk met een lekkere chutney.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree