Garam masala

Garam masala is een populaire kruidenmix. Hij is mild van smaak en wordt op het einde van het koken aan het gerecht toegevoegd.

De voornaamste kruiden in Garam Masala zijn:

 • cardamom zaadlijsten
 • peper (gewone bruine bolletje)
 • kruidnagel
 • laurierbladeren
 • komijn
 • koriander (de zaden)


Garam masala koop je meestal gewoon in een pakje of flesje als poeder. Wij hebben hem besteld met de kruiden ongemalen. Je kan dan je kruiden even droog roosteren in een pan, gedurende een minuut of 2. Je krijgt dan een uitbarsting van geuren en aroma’s in je keuken waar velen niet op voorbereid zijn. Daarna gooien we het in een koffiemolen ( gebruik geen koffiemolen waar je koffie in maalt) en malen maar.

3 Responses to Garam masala

 1. Antoon says:

  Kun je hiervoor ook een vijzel gebruiken i.p.v. een koffiemolen?
  Waar heb je de kruidenmix gekocht?

 2. Peter says:

  Ja,

  je kan ook een vijzel gebruiken, maar dan een zware. Je zal er sowieso een tijdje aan bezig zijn. Je kan Garam Masala trouwens gewoon in zakje (reeds gemalen) kopen in Oosterse winkels. In Gent heb je een winkeltje in de Holstraat die een aardig assortiment heeft.

  Verder kan je de mix ook zelf samenstellen met de kruiden die hierboven staan, ik kijk nog even of ik een aantal hoeveelheden kan vinden.

  Groetjes
  Peter

 3. [...] kruidenmengelingen: Vindaloo (heel pittig), Tikka Masala, Madras Curry ( een bekende milde mix), Garam masala ( een all round mix), Tandoori mix ( de typische rode [...]

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree