Venkel Chutney

Deze verse chutney kan je heel snel maken, maar hij heeft een uitgesproken smaak. Een beetje te vergelijken met een dragonsaus, waar je fan van bent of er van gruwt (zoals ik).

Bereidingstijd:

5-10minuten (goed voor 6 personen)

    Ingrediënten: 6 personen

  • 0.5 L yoghurt
  • 1/2 koffielepel kristalsuiker
  • 1/2 koffielepel zout (was ik vergeten op de video)
  • 1/2 koffielepel venkel
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • 1 koffielepel komijn
  • 3 blaadjes laurier of kerrieblaadjes
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 1 pepertje
  • olie

Werkwijze:

Je start met de yoghurt in een pot te doen, voeg er zout, suiker en fijngemalen venkel aan toe en meng. Zet alles in de koelkast en werk de rest van het sausje af.

Neem een pan en voeg er wat olie aan toe. Neem nu alle resterende ingrediënten en laat ze allemaal roosteren, het pepertje mag donkerbruin worden (niet zwart). Als laatste voeg  je deze kruiden toe aan de yoghurt en roer alles door elkaar. Je krijgt een mooie gele chutney, let wel dat de mensen de laurier en het pepertje niet opeten.

Ideaal voor bij een steak of een pappadum.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree