Cashew Kip

Dit is een smaakvolle curry met kip en cashewnoten. Je kan deze perfect combineren met de Palak Paneer van vorige keer.

Bereidingstijd:

40 min

    Ingrediënten: 2 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • blokje gember van 2 cm op 2 cm
  • vers pepertje (of 1/2 naargelang je smaakpapillen tegen pitteg kunnen)
  • dubbele kipfilet (mag een grote zijn of anders neem je 1 1/2)
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel Kurkuma
  • 1 koffielepel Garam Masala
  • handvol cashewnoten
  • 125 gr potje yoghurt of kokosmelk
  • Zout

Werkwijze:

Verhit wat olie in een wok en laat alles lekker bakken, gebruik hiervoor een hoog vuur. Doe de koriander, komijn, kurkuma en garam masala in de pan en bak even op een hoog vuur (blijven roeren). Maak van de ui, gember, knoflook en pepertje een pasta, doe dit met de blender. Voeg deze toe aan de kruiden en laat gedurende enkele minuten doorbakken.

Als alles goed heet is voeg je de in stukken gesneden kipfilet toe. Je vlees dient onmiddellijk te bakken en niet te sudderen, zoals bij mij op de video. Laat daarna 10 minuten goed doorkoken en vergeet niet te blijven roeren, voeg nog een half glaasje water toe.

Leg de cashewnoten in een potje met water gedurende 1 of meer uren. Giet het water af en plet ze daarna fijn met een vork. Geen erg als er nog brokjes inzitten, die geven een mooie textuur aan het gerecht. Voeg de cashewnoten en eventueel het vocht dat er tijdens het pletten uitkwam toe.

Laat het geheel nu doorkoken tot nagenoeg al het vocht verdwenen is. Als laatste kan je nog een potje yoghurt eraan toevoegen om de saus nog beter te laten kleven aan de stukjes kip.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree