Wat is een Raita?

Raita is een bijgerecht, dat typisch is voor de Indische keuken. Je kan het serveren bij een pittige vleesmaaltijd, bij de BBQ en als een dressing voor een slaatje.Het basisingrediënt is steeds yoghurt. Hoewel ikzelf nooit yoghurt eet, vind ik hem op deze manier heel erg lekker bij Indische pittige gerechten.

komkommer-tomaat-raita

komkommer-tomaat-raita

Daarnaast doe je meestal nog een tweetal ingrediënten in Raita: kruiden en groenten.

Kruiden: Koriander, munt, mosterdzaad, komijn, garam masala, paprika poeder of chilipoeder

Groenten: komkommer, tomaat, wortel, aardappel, ui

Alternatief voor groenten is fruit: appel, mango, banaan,

We zullen dan ook mettertijd de nodige Raita’s hier posten:

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree