Tandoori gemarineerde kippeboutjes barbecue (drumsticks)

Het is weer lekker warm aan het worden en dan komen natuurlijk de BBQ-dagen eraan. In plaats van de steeds gekende pensen en brochettes op de BBQ te gooien proberen we graag eens iets anders.

Bereidingstijd: 10-15 minuten marinade, 15 minuten bakken op de barbecue (hoog boven de kolen)

Ingrediënten:

  • 250 gr gewone yoghurt
  • 12 ontvelde kippeboutjes (drumsticks)
  • 1 koffielepel garam masala
  • 2 koffielepels turmeric
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 koffielepel gemalen komijn (tip: rooster een hoop komijn en maal hem in 1 keer dan heb je die bij de hand)
  • 1/2 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 koffielepel gemalen kaneel
  • stevige draai aan de pepermolen
  • 2  koffielepels zout
  • 1/4 tot 1 koffielepel cayennepeper ( 1/4= milde smaak, 1= heel erg pittig)
  • 1 koffielepel natuurlijke rode kleurstof (rode biet, paprika vloeistof) Let op: ik heb hier geen gebruikt
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 5 teentjes look
  • stuk gember (2cm op 2cm, steekt zo nauw niet)
  • 4 koffielepels citroensap

Werkwijze:



Je start met de ui, knoflook en gember in de blender te doen en er een papje van te maken. Voeg de  lepels citroensap en olijolie toe om het makkelijker te blenden.

Doe alle kruiden in een vijzel en maal ze fijn, hoe fijner hoe beter. Doe de ui, knoflook en gemberpasta in een grote pot. Voeg daarbij de kruiden. Op het filmje zal je een aantal kruiden apart zien, aangezien we een aantal kruiden in grotere hoeveelheden klaar staan hebben in de kast oa: gemalen komijn, garam masala en turmeric. Doe de kleurstof erbij, bij ons zit die er niet bij, hij was op. Voeg dan de yoghurt erbij en roeren maar.

Ontvel de kippeboutjes. Dit kan je snel doen door met een propere handdoek het vel vast te nemen en naar beneden te trekken (met dank aan de Colruyt beenhouwer van Zelzate, die ons de truc leerde). Snij een 3-tal inkervingen langs weerszijden in de drumstick en laat marineren. Een paar uur is voldoende, als je de tijd hebt maak ze de dag op voorhand.

Olie je BBQ in en leg de kippeboutjes erop. Door de marinade zullen ze sneller zwart worden, dus hou dit in de gaten. Je kan gedurende het bakken alles verder insmeren met de marinade. Serveer de drumsticks op een bord met een spietje citroen.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree