Gemarineerde Scampi saté’s

Deze scampi’s maken we reeds een tijdje op onze barbecues en zijn steeds een voltreffer.

Bereidingstijd:

10-15 minuten marinade, 5 minuten op de barbecue

Ingrediënten:

  • 5-6 scampi’s per persoon (onderstaande marinade is goed voor 36-48 scampi’s)
  • 1 ui (geen rode ui, anders wordt je marinade roze)
  • 6 teentjes knoflook
  • stukje gember (2cm op 2cm, mag ook meer zijn)
  • 1/4-1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel zout
  • paar stevige draaien aan de pepermolen
  • 1/2 koffietas olie
  • 6 eetlepels citroensap

Werkwijze:


Scampi’s

Afhankelijk van de soort scampi’s die je koopt moet je eerst de schaal eraf halen en het darmkanaal ( zwarte streep op de rugzijde) eraf halen. Wij kopen meestal diepvries scampi’s met schaal. Deze warmen we kort op in wat water om de schaal en het darmkanaal te verwijderen. Je kan ook reeds gepelde scampi’s kopen, waar ook het darmkanaal reeds verwijderd is. Dep ze daarna goed droog

Marinade:

Neem de ui, knoflook, gember, citroensap en een beetje van de olijfolie in een blender en maal alles fijn. Doe nu al de rest in een pot samen met het mengsel uit de blender. Leg de drooggedepte scampi’s in de marinade voor enkele uren of een dag. Bewaar alles in de koelkast.

Bakken:

Wanneer je alles wil bakken op de barbecue, steek je een 6-tal scampi’s op een stokje. Laat ze kort op de BBQ liggen, probleem bij meeste scampi’s is dat mensen ze veel te lang laten bakken. Zorg daarvoor dat je een 2-tal extra scampi’s hebt als proef. Wanneer ze nog sappig zijn dan zijn ze perfect. Je mag geen droge uitgebakken scampi’s hebben. Maximale baktijd 5 minuten.

Serveren met wat Raita en genieten maar.

Tags: , , , ,

3 Responses to Gemarineerde Scampi saté’s

  1. Antoon says:

    Thx voor dit superrecept, zullen het binnenkort zeker eens proberen! Scampi’s worden idd dikwijls veel te lang gegaard, ook de bereiding van kip lijdt onder dit euvel…

  2. vincent says:

    Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

  3. Peter says:

    Hallo Vincent,

    Bedankt voor de feedback. We zijn nog maar aan het begin van ons verhaal. We hebben ons dan ook ingeschreven op ptitchef. Om heel eerlijk te zijn was ik reeds een tijdje op zoek naar interessante linkspartners.

    Mvg,
    Peter

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree