Naan

Look Naan voor mij persoonlijk één van de meest heerlijke broodsoorten die er bestaan. Maar dan moet het brood wel vers gemaakt zijn en warm op tafel komen.

Er bestaan tientallen recepten om naan te maken, dit is één van de twee die wij vaker gebruiken.

Bereidingstijd: 2 uur (inclusief het rijzen van de deeg, ondertussen kan je andere dingen doen)

Ingrediënten: goed voor +/-8 Naan broodjes

  • 600 gr bloem
  • 220 ml water (warm)
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 50 gr kristalsuiker
  • 7 gr gist (droge, die je met warm water laat wakker worden)
  • 50 gr boter
  • teentje geplette look

Werkwijze:

Als eerste moet je ervoor zorgen dat je gist is opgelost in warm water (glas is voldoende). Zie erop toe dat je gist echt werkt, je kan dit zien aan het beetje schuim dat op het water komt te staan.
Giet daarna alles in een kom en voeg de bloem, water, melk, ei (geklopt), zout en suiker toe. Kneedt dit alles tot een soepele deeg, met de handen of met een Kenwood (kuch reclame). Laat daarna gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats en afgedekt.
De 2de kneedbeurt verdeel je de deeg in balletjes. Een achttal zou je uit deze hoeveelheid deeg moeten kunnen halen. Laat terug rijzen gedurende 30 min.
Wanneer alles gerezen is zet je de ovengrill aan. Rol de balletjes uit tot pannenkoeken van een 0.5 cm dikte (dunner mag ook) en plaatst ze onder de grill. Probeer dit in het begin met 1 Naan, aangezien elke grill anders is kan het dus zijn dat je 1 min of 5 minuten nodig hebt. Voor je de Naan omdraait, strijk je hem in met de gesmolten boter, waar je een teentje look in uitgeperst hebt. Draai nu de Naan om en strijk ook deze zijde in.

Doe dit met alle balletjes en eten maar, …. Je kan deze serveren bij eender welk Indisch gerecht.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree