Welkom op deze site

Een tiental jaar geleden werd onze interesse gewekt in de Indische keuken. We waren in het zuiden van Frankrijk op onze vaste vakantieplek Pontaix. Kind aan huis bij de lokale bevolking en kwamen dan ook een beetje overal.

In een van de kleine pittoreske huisje woonde en woont nog steeds een oude britse dame, die jarenlang in Indië verbleven had omdat haar man daar kolonel was. Haar Frans was niet slecht, maar toch hunkerde ze naar af en toe eens een babbeltje te doen in haar moedertaal.

Pontaix foto vakantie

Hier komt deze jongen op de proppen. Mijn Engels is van een behoorlijke kwaliteit en al snel werd ik de vaste gesprekspartner van haar op de lokale feestavonden. Na een aantal jaren onze vakantie daar doorgebracht te hebben, werden we bij haar uitgenodigd om eens te komen eten.

En toen kwam onze eerste ervaring met de Indische-Pakistaanse keuken. Zowel mijn vrouw en ik waren verheugd over de gerechten en vroegen dan ook waar ze dat geleerd had. Ze haalde een oud beduimeld receptenboekje boven, waar we prompt een aantal kopies van maakten.

Zo werd onze interesse gewekt in de Indische en Pakistaanse keuken. Ondertussen hebben we al een pak recepten geprobeerd. Via deze weg willen we onze ervaringen dan ook graag delen met andere mensen.

Groetjes,

Peter

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree