Mango Lassi

Mango Lassi ingrediënten

Mango Lassi ingrediënten

MANGO LASSI:
We halen deze even snel naar boven, want met de huidige temperatuur kan een mens wel wat verfrissing gebruiken.

Mango Lassi is niet echt een gerecht maar een absoluut topdrankje om af te koelen op een warme zomerdag. Deze stond niet echt op de planning om nu reeds te delen met jullie, maar op mijn vrouw haar school houden ze een Indische week en dit drankje gaan ze maken met de kinderen.

Bereidingstijd:

5-10 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gr gewone yoghurt
  • halve gesneden mango (liefst goed rijp)
  • 10-tal ijsblokjes
  • 50 gr kristalsuiker (hoeveelheid te bepalen in functie van je eigen smaak)
  • slagroom (optioneel)
  • amandelschilfers (optioneel)
  • muntblaadje (optioneel)

Werkwijze:

Schil de mango en snij hem in blokjes. Neem de yoghurt, mango, suiker en ijs en doe alles in de blender. Laat draaien tot je een mooie homogene massa krijgt. Voeg eventueel nog wat suiker indien nodig en blend nog eens. Begin met minder suiker en voeg toe, er uithalen kan je niet meer.

Serveer in een hoog glas met een toefje slagroom, wat geroosterde amandelschilfers en eventueel een muntblaadje voor de kleur. Bovenstaande hoeveelheid geeft je 4 overheerlijke Mango Lassi’s afhankelijk van de grootte van je glas natuurlijk. Je kan dit serveren bij een groot aantal indische gerechten als “afkoeler” of gewoon als gezonde verfrissing.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree