Mango Chutney

MANGO CHUTNEY:

Bereidingstijd:

30-45 minuten

Ingrediënten:

dscn8711 4 eetlepels azijn
8 peperbolletjes
1/2 koffielepel chilipoeder
1 koffielepel komijn
100 g kristalsuiker
1 Mango
1 of 2 teentjes look
brokje verse gember (2cm op 2 cm groot)
5 kruidnagels

Werkwijze:

Doe de azijn en de kruiden in een kookpot. Na een 5-tal minuten kan je de in stukjes gesneden gember, look en mango eraan toe voegen. Hoe kleiner de stukjes mango, hoe minder lang alles moet koken. Laat alles rustig sudderen tot de mango compleet zacht is. Voeg op het einde de suiker toe en laat nog even doorkoken. Wanneer je een mooie stroperige massa krijgt dan heb je de perfecte chutney.


Serveren:

Deze chutney is uitermate geschikt voor bij Pappadums. Je kan hem maanden bewaren in een afgesloten pot, liefst koel of in de koelkast. Probeer ook de Verse Koriander chutney.

One Response to Mango Chutney

  1. [...] Een chutney bevat vaak een mengsel van kruiden, fruit, pepertjes en yoghurt voor de verse variant. De gekookte chutneys bevatten meestal, azijn, kruiden, fruit en pepertjes. Eén van de meest gekende chutney’s is de Mango Chutney. [...]

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree