Zelf Pappadums maken:

pappadums

pappadums

Bereidingstijd:

1.15  uur (inclusief drogen in de oven)

Benodigdheden:

  • 4 koffiekopjes Linzenbloem
  • ½ lepel komijn (fijngemalen met een koffiemolen of met een vijzel)
  • goede snuif peper
  • scheutje water (bodem van een normaal glas en meer indien nodig)

Werkwijze:

Gooi alle ingrediënten samen in een kom.Voeg wat water toe tot je een soepele deeg krijgt. Hoe meer water je toevoegd hoe langer ze dienen te drogen.
Verdeel nu in een 7-8 tal balletjes en rol deze uit op een geoliede plaat of ondergrond.
Nu kan je de Papadums drogen, in India doen ze dit in de zon en laten ze ze 2 dagen liggen. Bij ons kan je de oven gebruiken. Een uurtje in de oven op 100°C, daarna kan je ze voor maanden houden.

Serveren:
Wanneer je ze wil opeten gebruik dan deze manier om ze te bakken en serveer ze met een aantal verschillende Chutney’s. Om heel eerlijk te zijn, wij doen het nooit zo, wij gebruiken de pakjes met kant en klare Papadums, zoals zovele Indiërs ook doen.

6 Responses to Zelf Pappadums maken:

  1. Beste, ik wil dit zeker eens proberen! maar, waar vind ik linzenbloem? of kun je dat zelf van linzen “maken”?

  2. Peter says:

    Je kan dit gewoon vinden in de biowinkel ook bijna zeker dat in de grotere Delhaize dat te vinden is.

    Groetjes
    Peter

  3. In de bioplanet zeker wel 10 verschillende soorten bloem gevonden maar helaas géén linzenbloem. :-(

    mijn zoektocht gaat verder, ik zal pappadums maken! :-)

  4. Peter says:

    Hallo Ivo,

    uit welke regio ben je?

    Anders kijk ik even rond
    Mvg,
    Peter

  5. ik woon in brugge,
    alvast bedankt voor je snelle reacties. (zou ik zelf linzen kunnen malen??)

  6. Peter says:

    Ik vrees een beetje voor het zelf linzen malen. Tenzij dat ze echt compleet droog zijn, dan kan je het riskeren.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree