Archive for March, 2011

Oeps, foutje

Wednesday, March 23rd, 2011

In ons vorige recept stond niet de juiste werkwijze en ingrediënten. We hebben dit rechtgezet

 

Schaapscurry met Kokosmelk

Friday, March 18th, 2011

Dit recept is voor een snelle schaapscurry. De voorbereiding duurt namelijk niet lang, maar het laten zacht worden van het vlees kan wel een tijdje duren.

Bereidingstijd:

60 minuten

    Ingrediënten: 2 personen
  • een eetlepel ghee en arachideolie
  • 400 gr schapenvlees
  • 1 ui fijngesnipperd
  • blokje geraspte verse gember
  • halve kaneelstok
  • zaden van 4 cardemompeulen
  • 1koffielepel komijn (gemalen)
  • 1/2 koffielepel chilipeper (dit is reeds pittig, je kan minder gebruiken)
  • 1 koffielepel garam masala
  • 250 ml kokosmelk

Werkwijze:

Begin met de het vlees af te bakken in de ghee en olie, tot deze een bruin korstje heeft langs de zijden. Zet dit opzij terwijl we aan de curry beginnen.

Gebruik de ghee en olie die nog in de pan zit om de kruiden te bakken. Bak nu de gesnipperde ui, gemberen look bruin. Nu voeg je alle kruiden toe,  de kaneelstok,kardemom peulen, garam masala gemalen, komijn en chilipeper toe. Zet nu alles onder water met vleesbouillon. Op het einde giet je de kokosmelk erbij, je best naar een dikke soort ( bij Delhaize en Colruyt kan je die vinden).

Serveren met wat verse koriander erbovenop

 

Courgette Curry

Friday, March 4th, 2011

Recent maakten we deze lekker Courgette Curry. Samen met een lekker stukje schaapsvlees en wat rijst.

Bereidingstijd:

40 minuten

>
    Ingrediënten: 2 personen

  • halve courgette
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • stukje gember
  • 1 kleine chilipeper
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 kop water (met bouillonblokje)
  • 1 potje yoghurt (25 cl)
  • zout
  • verse koriander

Werkwijze

Begin met wat arachideolie warm te maken in de pan en de koffielepel komijnzaadjes erin te bakken. Na een 30-tal seconden voeg je er het laurierblad, chilipeper, geraspte gember, gesneden ui en de 2 teentjes look aan toe. Laat dit alles kort bakken (2 min maximum) en voeg dan de poederkruiden toe, kurkuma en currypoeder.

Roer dit even door elkaar en voeg de gesneden tomaat toe, samen met een koffietas water met bouillonblokje. Heb je verse bouillon dan gebruik je natuurlijk die. Laat alles rustig indikken gedurende een 5-tal minuten.

Als laatste voeg je de courgetteblokjes aan toe. Deze hebben we even op een grillpan geroosterd en afgewerkt met wat zout.

Opdienen doe je wanneer de courgette zacht is, afwerken kan met wat gesnipperde verse koriander.