Archive for June, 2010

Komkommer Raita

Friday, June 4th, 2010

Komkommer Raita is zo’n beetje het simpelste bijgerecht dat je kan serveren. Dit niet enkel bij een Indische maaltijd, maar ook bij een zomerse salade of BBQ.

Bereidingstijd:

10-15 minuten (goed voor 2 personen)

    Ingrediënten: 2 personen

  • 1/2 komkommer
  • handvol versnipperde muntblaadjes
  • 4 grote lepels yoghurt
  • zout (naar keuze)
  • vers gemalen peper
  • 1/2 koffielepel cayennepeper (mag ook minder zijn)
  • 1 koffielepel geroosterde komijn

Werkwijze:

Ontvel en ontpit de komkommer. Snij deze nu in kleine blokje (brunoise) en dep ze een beetje droog. Snipper de munt fijn (zoals peterselie in een glas). Rooster de komijn in een pan, zonder olie en plet hem fijn in een mortier.

Doe nu de yoghurt in een pot voeg er zout, peper,cayennepeper,  komkommer, komijn aan toe en meng. Als laatste leg je de gesnipperde bovenop de raita. Je kan er optioneel nog wat garam masala aan toevoegen. Deze raita is ideaal voor bij een pittig vleesgerecht of als dressing op een slaatje.