Archive for December, 2009

Nieuwe foto’s in de header

Thursday, December 17th, 2009

rode dame indisch huwelijkHopelijk hebben jullie het reeds gemerkt, want we hebben eindelijk geslaagde foto’s gevonden voor de hoofding van onze site. Dit alles dankzij een goede collega vanuit het werkveld. Het leuke aan de eerste foto’s is dat er ook nog een verhaal aan vast hangt.

Vera alvast bedankt voor de foto’s en het verhaal van de dame in de foto.

De jongedame op de foto was 25 jaar en ging haar verlovingsfeest vieren. Ze zat samen met haar zussen te wachten op haar man, die ze nog nooit gezien had.
Haar ouders hadden, naar aloude gewoonte, voor haar iemand gezocht uit dezelfde kaste (bestaat nog).
Ze had daar het volste vertrouwen in (anno 2009!) Zij was ingenieur.
Samen met haar hebben we gewacht en hebben haar echtgenoot zien toekomen. Ik moet toegeven dat haar ouders smaak hadden .
Vermits ze uit dezelfde regio kwamen moest ze haar ouders niet achterlaten bij het huwelijk (daarom kon ze wellicht nog lachen).
We werden uitgenodigd op de feest en hebben daar toch nog een gedeelte van meegemaakt (samen met nog 200 familieleden en vrienden). Sjieke en lekkere dingen.

Dit was het verhaal van de “rode dame”

Turmeric of Kurkuma

Friday, December 11th, 2009

De latijnse naam is Curcuma Longa voor deze wortel. Turmeric wordt in India gebruikt in de recepten voor het kleuren van de curry. Met een nederlandse naam als Geelwortel hoeven we jullie niet te vertellen welke kleur deze wortel geeft aan je eten.

Zoals zoveel dingen in de Indische keuken heeft Turmeric ook meerdere namen en kan je hem dan ook in de winkels vinden als Kurkuma. Dus als je het poeder zoekt hou dan de 2 namen in je hoofd.

Smaak: op zich heeft Turmeric weinig of geen smaak en zorgt het dus ook niet voor een vervorming van je smaakpalet. Je kan het dus als kleurstof gebruiken voor je gerechten, oa je rijst.

Kurkuma verpakking

geelwortel

Turmeric

Let wel op: de kleurstof is ongelooflijk krachtig, onlangs hadden we in een vakantiewoning gekookt op een lichtgekleurd werkblad, en de kurkuma kregen we er niet meer af :)