Archive for the ‘Inleiding & Weetjes’ Category

Cursus Indische keuken

Saturday, February 5th, 2011

Het is hier weer een tijdje stil geweest. Nieuwjaarsdagen en dergelijke …

Maar we hebben de draad terug opgenomen en volgen in februari een 3 avonden durende cursus rond Indisch koken in Wachtebeke.

Het hele verhaal spitst zich toe om de vegetarische zijde van de Indische keuken. Dat is voor mij relatief nieuw hoewel de Indische keuken de grootste en waarschijnlijk ook wel langste traditie hierin heeft.

Je mag dan binnenkort ook een aantal vegetarische gerechtjes verwachten.

Even rustiger

Saturday, May 15th, 2010

Hallo Iedereen,

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie nog iets nieuws zagen verschijnen hier. De hoofdreden hiervoor zijn een aantal verbouwingen, die we thuis aan het uitvoeren zijn en die nu onze aandacht vragen.

Maar dit wil niet zeggen dat we onze blog verwaarlozen. We zijn achter de schermen bezig met een aantal aanpassingen. Zo zal je binnenkort ook audio vinden op een aantal van onze recepten, aangezien daar regelmatig vragen over gesteld werden.

Ook zijn we aan het kijken om onze recepten aan te bieden via de mensen van Kookse.tv .Een hele mooie culinaire site met veel videomateriaal, ik zou zeggen ga alvast eens kijken.

kookse

Mochten jullie zelf Indische recepten hebben stuur ze dan door dan willen we er gerust een blogpost van maken voor jullie.

Groeten,

Peter

Welkom op deze site

Saturday, February 14th, 2009

Een tiental jaar geleden werd onze interesse gewekt in de Indische keuken. We waren in het zuiden van Frankrijk op onze vaste vakantieplek Pontaix. Kind aan huis bij de lokale bevolking en kwamen dan ook een beetje overal.

In een van de kleine pittoreske huisje woonde en woont nog steeds een oude britse dame, die jarenlang in Indië verbleven had omdat haar man daar kolonel was. Haar Frans was niet slecht, maar toch hunkerde ze naar af en toe eens een babbeltje te doen in haar moedertaal.

Pontaix foto vakantie

Hier komt deze jongen op de proppen. Mijn Engels is van een behoorlijke kwaliteit en al snel werd ik de vaste gesprekspartner van haar op de lokale feestavonden. Na een aantal jaren onze vakantie daar doorgebracht te hebben, werden we bij haar uitgenodigd om eens te komen eten.

En toen kwam onze eerste ervaring met de Indische-Pakistaanse keuken. Zowel mijn vrouw en ik waren verheugd over de gerechten en vroegen dan ook waar ze dat geleerd had. Ze haalde een oud beduimeld receptenboekje boven, waar we prompt een aantal kopies van maakten.

Zo werd onze interesse gewekt in de Indische en Pakistaanse keuken. Ondertussen hebben we al een pak recepten geprobeerd. Via deze weg willen we onze ervaringen dan ook graag delen met andere mensen.

Groetjes,

Peter